Lariam-ofre i Danmark

Forsiden

Retssag mod Roche

Lariam

Foreningen

Dansk Presse

Udenlandsk presse

UPI om lariam og selvmord

Medlemmerne fortæller
om bivirkninger

Links til søsterorganisationer

Vores MYG

ENGLISH
coming soon

 

 

 

 

 

Lariam er et anti-malaria middel, som man kan blive meget syg af at bruge

Om vores MYG :

Den lille myg er malet af I.M. Mlaponi fra Tingatinga malerskolen i Dar es Salaam i Tanzania. Vi bad om at få malet en væmmelig, farlig, malariabærende myg. Vi burde have vidst bedre, for Tingatinga malerne skildrer først og fremmest søde, glade og rare fabeldyr, som man bliver i godt humør af at se på. Så efter fem forgæves forsøg valgte vi denne venlige ikke-malariabærende myg til foreningen.

Malerskolen er startet af Edward Saidi Tingatinga (1932-1972). Han begyndte at male i 1968. Hans arbejde fortsætter, og hans elever, som der bliver stadig flere af, arbejder flittigt og har omsider fået skabt en rigtig god forretning, et tilløbsstykke for bl.a. turister. Mange udstationerede i Dar es Salaam får f.eks. malet skilte til deres huse, navneskilte til børnenes værelser eller dekoreret det betræk, der beskytter deres bils reservehjul bag på bilen.

Oprindeligt sad der en lille håndfuld mænd under et stort baobabtræ i udkanten af Dar es Salaam. Tingatinga og hans elever, som i starten især var nære slægtninge, skabte de glade dyr fra gamle fabler, som de malede med cykellak på skævt udskårne masonitplader, på gamle blikdåser og metalbakker. Det var fint nok, når solen skinnede, men i regnvejr kunne de ikke arbejde. Baobabtræet blev fældet i slutningen af 1990'erne for at give plads til at bygge et hus til malerskolen, delvist betalt af den schweiziske stat. Nu er det kun de små billeder, der males på masonit - og den er pænere skåret ud - mens de større billeder er på lærred af svingende kvalitet. Ca. 19 malere og 31 elever arbejder på fuld tid med at skabe Tingatinga kunst, som i de senere år har været udstillet i Danmark, Schweiz, Frankrig, Tyskland, Japan og Østrig. Mange af billederne har stadigvæk det store, karakteristiske træ med, og Tingatinga billeder, krus og postkort kan i dag købes mange steder i Dar es Salaam og i flere nabostater, lige som nogle hurtige mennesker i Kenya har indregistreret navnet som varemærke for souvenirs af forskellig art. H.M.